Ikke-kategoriseret

Spillet 500 kort fortalt og nemt at spille

Spillet 500 går også under navnet Rummy og er et klassisk kortspil for to til flere personer. Det handler om først at score 500 point, og spillet er for alle aldre. Spillet i sig selv handler delvist om taktik, delvist om held og delvist om at holde overblik over bordet. Får du dine stik ned på bordet får du point, sidder du tilbage med kort på hånden, når bunken lukkes, så får du minus point. For at gøre det nemt og tilgængeligt at komme i gang med at spille 500 har SpilleXperten lavet en hel side dedikeret til spillet 500, hvor vi forklarer spillets regler, point systemet  og spillets afslutning. Vi har endda inkluderet videoer hvor vi forklarer, hvor spillet spilles, mens vi demonstrerer spillets gang. Tjek vores hjemmeside 500 regler ud med det samme, eller læs med her hvor vi giver en kort introduktion til spillet. 

Spillet 500

For at spille skal i bruge et almindeligt spillekort med jokere. Alle spillere får syv kort på hånden mens resten samles i en bunke på midten af bordet med bagsiden opad. Herfra kan du gøre én af følgende tre muligheder:

  1. Tage ét kort fra toppen af midterbunken
  2. Tage ét kort fra discard bunken, som er de brugte kort, der samles ved siden af midterbunken
  3. Tage alle kort i discard bunken – men så SKAL du også lægge tre kort ned i et stik, eller få 50 minus point

Med dine kort vil du ligge stik med på boret. Stik består af minimum tre kort, som hænger sammen på én af følgende to måder:

  1. De kan have efterfølgende talværdier i samme kulør
  2. De kan have ens talværdi på tværs af kulør

Derudover kan du ligge enkeltvise kort til hos dine modspillere, hvilket giver dig point for at supplere deres stik.

Sådan afsluttes en runde og sådan får du point

En runde kører indtil en person kan lukke den igangværende discar bunke. Dette kan du, hvis du har fået lagt alle dine kort ned som stik, bortset fra ét kort, som ikke kan anvendes nogle steder. Dette kort ligger du med bagsiden opad på jeres discard bunke, og herefter skal regnskabet gå op. 

Når i skal regne point har hvert kort forskellige point. Tjek alle værdierne ud på 500 regler – vi kan fortælle så meget her, at du gerne vil have jokere i dine stik, da de giver de højeste point. De kort, som du har lagt som stik giver dig point, de kort du stadig har på hånden og ikke fik lagt ned på bordet er minus point. 

Den der først får 500 point vinder!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *