Ikke-kategoriseret

Kan du låne trods RKI registrering?

Hvis du står i RKI er du registreret som dårlig betaler og det betyder, at du vil have rigtig svært ved at låne penge og få f.eks. et dankort. Der findes dog nogle online banker, der er villige til at låne dig penge mod høje renter og skrappe betalingskrav. Om de vil låne dig penge vil afhænge af en individuel kreditvurdering. Men det er muligt at tage et kviklån. Står du i RKI vil din gæld blive slettet, når og hvis du har betalt din gæld eller der er gået 5 år. Du kan stå i registeret for så lidt som 200 kr.

Søg mere end et lån

Hvis du overvejer at tage et lån på trods af RKI er det vigtigt at du søger mere end et lån også selvom dine muligheder er begrænset. Da det vil være et lån til en ekstra høj rente bør du være endnu mere opmærksom på at finde det bedste og billigste lån. Du skal undersøge lånenes ÅOP, rentesatsen og hvad der er for betalingsbetingelser. Det er især tilbagebetalingsbetingelserne du skal være sikker på giver dig mulighed for at betale lånet tilbage før tid, hvis du har mulighed for det. Især fordi det er et dyrt lån.

Få et overblik over din økonomi og læg et budget

Sammen med at du søger flere lån er det en god ide på forhånd at vide hvad du kan betale af på lånet hver måned. Det finder du ud af ved at skrive dine indtægter ned og samtlige udgifter. Husk at det kun er til dig selv så du kan ligeså godt skrive dem alle ned. Derefter kan du lægge et budget. Husk det skal være realistisk. Det er bedre at sige at du ikke kan undvære den ugenlige tur i biffen og få den ind i budgettet, end at sige at det kan du sagtens og så går du alligevel ud og bruger pengene. Ved at lægge et budget, der er realistisk og ikke alt for stramt ,er det nemmere at overholde og du gør heller ikke dig selv så sårbar overfor uventede udgifter. Men husk det er et dyrt lån, så betalt så meget af du kan hver måned.