Ikke-kategoriseret

Hvad gør jeg, når mit gulv er slidt?

En velholdt og rent gulv er alfa og omega, hvis du vil have et hjem, der ser pænt og indbydende ud.

Men eftersom netop gulvet er den del af huset, vi belaster allermest, hver gang vi traver fra den ene ende til den anden, så er der mange af os, der nok kender til problematikken med at have et gulv, der efterhåndene r godt og grundigt grimt og slidt.

Hvis du har et trægulv og det er virkelig slidt, kan det godt være, at der er behov for en gulvafslibning. Det kan være en krævende sag at kaste sig ud i selv, men heldigvis kan du få hjælpe af professionelle.

Klik her og sammaenlign gulvfirma i København.

Først og fremmest: Rengør gulvet helt i bund

Det behøver dog slet ikke være så omfattende at få dit gulv pænt igen.

Ifølge Tibberuphoekeren.dk er det bedste råd både ganske simpelt og ganske logisk:

Start ud med noget så simpelt som at rengøre dit gulv grundigt. Det kan ofte være løsning nok i sig selv.

Der findes forskellige typer af gulve, og alt efter om dit guld er lavet af det ene eller det andet materiale – træ, linolium, kork, beton eller fliser – er der forskellige løsninger, du kan vælge mellem. Alle disse typer af gulv kan dog tåle at blive i skrubbet i bund, så det er bare med at komme igang.

For at komme ordentlig i bund og få fjernet snavs, sæberester etc., skal du bruge en gammeldags gulvskrubbe til at rengøre med.

Har du pletter på dit gulv, så kan det være en god idé at smøre pletterne ind i linoliesæbe inden du skrubber gulvet. Så vil pletterne sandsynligvis gå væk eller blive mindre synlige efter at du har skrubbet gulvet rent.

Hvis rengøring ikke er nok

Der er selvfølgelig også en række situationer, hvor dut gulv ikke kommer til at se pænere ud, uanset hvor meget du skrubber og skurer på det. 

Hvis du bor i et hus eller en lejlighed med et træguld som er lidt halvgammel eller ved at være godt slidt, så kunne du godt overveje, om det mon er ved at være på tide at kaste sig ud i at give gulvet en afslibning.

Et nedslidt gulv eller et gulv, som har fået ridser, vil komme til at se gevaldigt pænere ud – ja faktisk som nyt – når det er blevet afslebet. 

Hvis du ønsker at gøre arbejdet selv, kræver det, at du sætter dig grundigt ind i det. Det er noget, de færreste mennesker er eksperter i.

Alternativt kan du vælge at købe dig til hjælp fra fagfolk.