Ikke-kategoriseret

Derfor skal du gå op i sin søvn

Hvis ikke at du har lavet sovematematik før, så går det i grove træk ud på at regne ud hvor en stor del af dit liv du bruger i sengen hvis du eksempelvis sover x antal timer om natten. 

Et eksempel her kunne være at du sover otte timer i natten, 8-16-24 – og voila, du bruger en tredjedel af hele dit liv på at trække torsk i land! Nu til det mere pressende spørgsmål – får du så alt det ud af din søvn som du kunne, ellers går du på kompromis med det til fordel for noget andet?

Du skal tage søvn seriøst

Hvis der er én ting der sætter fundamentet til hvordan vi mennesker går, taler og oplever ting her i livet, så er det den søvn vi har fået den foregående nat. Hvis den foregående nat eksempelvis blev brugt på en stenhård træ-seng, så er du med garanti ikke lige så frisk som hvis du havde sovet i en god blød seng med en ordentlig dyne hele natten.

Søvn er, sammen med mad, klar en af de største primus motor for vores energiniveau – uden søvn duer vi bare sjældent. 

Noget man bør gå op i

Desværre skal man ikke lede specielt længe efter en af ens kammerater der virkelig går på kompromis med sin søvn, og siger ting som Ægte B-mennesker har slet ikke brug for lige så meget søvn som A-mennesker, det har jeg engang læst i et MMM-blad.

Det siger sig selv at søvn er noget vi alle sammen har lige meget brug for, nogle går bare mere på kompromis med hvad Den bedste seng er i deres optik. Den bedste seng er den seng hvor du uforstyrret kan sove hele natten uden at vågne op med ondt i hverken ryg, lænd eller nakke. Det er også en seng hvor du ikke bliver forstyrret af et eller andet lys eller andet. 

En langsigtet investering i dit helbred

Det siger næsten sig selv at vi mennesker ikke er bedre en den søvn vi har fået. Derfor bør du også allerede i dag lægge i kakkelovnen til en bedre eksistens – ved at fikse de problemer du nu engang måtte have med at sove, kommer du med garanti til at opdage at du både kan være mere udvilet og at din energi holder i længere tid – det siger sig selv at dårligt opladet batterier holder halvt så lang tid som fulde.