Ikke-kategoriseret

To måder at få mindre mobiltid på

Det er efterhånden de færreste af os der ikke til gider synes at den mobil telefon fylder lidt for meget. Uanset om det drejer sig om en selv eller måske nogle kammerater er der ingen tvivl om at det der med overforbrug af mobilen faktisk er noget der går de fleste på.

Om man bliver irriteret over en konstant lyst til at følge med i de sociale medier og trang til at kigge på sin telefon eller man bliver irrteret over at andre folk hele tiden ser ned på deres mobil er sådan set underordnet – det er en ting og det er noget man burde gøre noget ved.

Vi mennesker har godt af ro

Selvom du måske selv mener at du \’får ro på\’ når du sidder med din mobiltelefon og glor Instagram eller billeder på internettet så giver du faktisk ikke din hjerne fri til at processere alle de indtryk som den får ind i løbet af en sådan dag – og det er ikke så lidt indtryk igen.

Når vi mennesker ikke får fred og ro bliver vi frustreret og lettere irriteret – og det får nogle til at søge endnu dybere ned i mobilen. Hvis du kan se dig selv i nogle af overstående eksempler bør du vide at der heldigvis er rigelig med ting vi selv kan gøre ved det, der er med til at give os et sundere forhold til mobilen.

Et misforstået værktøj

Nu til dags er der næsten ikke det man ikke kan gøre på sin telefon, og der er vidst ikke længere nogen tvivl om at en smartphone er smart. Hvis du gerne vil have et bedre forhold til dit mobilforbrug kan du med fordel prøve at rydde ud i nogle af alle de ting der ikke er essentielle på din telefon – som alle dine mobilspil eller andre tidsfordriv apps så du kun kan læs pressemeddelelser og tilgå din bank. 

Sæt restriktioner for dig selv

Ved at sætte restriktioner for hvor meget du må bruge din telefon giver du dig også mulighed for at få den på afstand, noget de færreste faktisk gør nu til dags hvor telefonen nærmest er syet fast i højre bukselomme. Ved at lægge den helt væk får du heller ikke trang til at pludselig tage den op og se hvad klokken var, om du havde fået nogle beskeder eller om der var kommet nogle vigtige opdateringer til det spil der.