Ikke-kategoriseret

3 sunde madvaner der er nemme at følge

Der er skrevet metervis af bøger og artikler om sund mad og vaner og nogle gange modsiger de endda hinanden. Hvad der er rigtigt eller forkert, kan være svært at finde hoved og hale i. Men der er stadig meget man kan selv kan gøre, for at få nogle sunde madvaner, som er nemme at følge uanset om man vælger den ene eller anden retning.

Kosttilskud

Uanset hvor sundt man spiser kan det være svært at få alle sine behov for vitaminer og mineraler dækket via kosten og det kan derfor være godt at sikre sig at man får tilskud til kost som sikre at man har fået det nødvendige. Især hvis man er i en periode i ens liv hvor man er lidt ekstra udsat. Det kan være at man træner meget, er gravid eller lige har været syg og derfor er ens immunforsvar måske lidt nede og har brug for et ekstra boost. 

Køb kvalitet ikke kvantitet

En af mine kæpheste er at vores mad er af dårlig kvalitet og sjældent smager af noget. Det gælder både kød, frugt og grønt. Det gør at vi overspiser, fordi vi har brug for at få vores smagssans tilfredsstillet. En af de måder det kan mindskes på er at købe kvalitet. Køb en god kvalitetschokolade og du kan kun spise 1-2 stykker, før du har fået nok, modsat hvis du køber en billig plade chokolade, der er fuld af svinefedt og E-numre, så har du på ingen tid spist en kæmpe plade. Det samme gælder dit kød. Køb en ordentlig kylling eller stykke kød. Ja det koster, men så spis noget mindre og nyd i stedet smagen. Det samme gør sig også gældende med frugt og grønt. Spis efter årstiden og vælg den gode kvalitet istedet for. 

Brug tiden når du laver mad

Brug tiden på at lave mad. Det tager ikke lang tid og du vil opdage at det er sjovt og hyggeligt. Lav til 2 dage hvis du har travlt. Tænk i at lave maden lækker og farverig, som gør det mere indbydende. En salat er meget mere end salat, agurk og tomat. Har du børn så stil det grønne på bordet før resten. Der er hurtigt spist en gulerød eller 2 imens de venter på resten, uden at de har lagt mærke til det.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk