Ikke-kategoriseret

Hvordan du kan få den bedst søvn

Det der med senge og søvn, det er lidt noget der splitter vandende og virkelig viser at vi mennesker er forskellige og at subjektivitet virkelig eksisterer. 

Nogle mennesker har det okay med at sove på en lille og tynd madras uden meget andet end et sengetæppe, mens andre mennesker skal have mindst en meter skummadras og små halvtreds puder i sengen før de rigtigt kan være behagelige. 

Den eneste ting der ikke er subjektiv er dog at god søvn gør os til bedre og mere glade udgaver af os selv, end dårlig søvn gør. De fleste mennesker kan også nikke anerkendende til, at en dårlig søvn virkelig også sætter fundamentet til en dårlig dag – derfor handler denne artikel også om søvn, og hvad du kan gøre for at få en endnu bedre skønhedssøvn, end du allerede får.

Skønhedssøvn og et par universelle råd

Selvom der er stor forskel på senge og sengeønsker, er der et par ting som vi alle sammen kan gøre, der egentligt ikke har meget med sengen at gøre, men enormt meget med søvnkvaliteten at gøre – de kommer herunder.

 • Sluk tv\’et, mobilen, tabletten og nyd roen
  Mange mennesker har hørt at blå lys før du skal sove er virkelig dårligt for dig og gør at det tager længere tid for dig at falde i søvn. De færreste mennesker tror dog på at der er noget om snakken. 

  Det er der dog. Studier viser at man falder en del hurtigere i søvn og føler sig mere udhvilet morgenen efter, hvis man lige bytter telefonen ud med en bog en times tid før man skal sove. Det hjælper øjnene med at slappe af og stopper det konstante bombardement af indtryk.

 • Gå sulten i seng og vågn op uoplagt
  Ved at spise et lille måltid før du går i seng, giver du også kroppen de bedste forudsætninger for at kunne sove uden problemer – og det er værd at have med, hvis du har nogle stressende dage på arbejdet eller i skolen og har brug for den ekstra energi. 
 • Skift din gamle seng ud
  Hvis du har haft din gamle seng i hvad der minder om en menneskealder, så kan du godt gøre dig selv en tjeneste og skifte den ud. Vi mennesker bruger otte timer (1/3) om dagen på at sove – hvis vi selvfølgelig får det søvn vi skal have. Derfor bør du også sikre at du har den bedste seng til jobbet – find den her