Bolig

Belægningen omkring huset er vigtig

Det kan være en hel videnskab at vælge den rigtige form for belægning, når man enten renoverer eller bygger nyt. Der findes mange forskellige belægningstyper, og når man har besluttet sig omkring typen af belægning, er man heller ikke i mål endnu. Lad os antage at man gerne vil have fliser i sin nye indkørsel, så er der er et hav af forskellige størrelser og farver som man nu skal vælge imellem.

Den billigste form for belægning

Har man ingen præference i forhold til belægning og vil man gerne bare have den billigste type, så bør man overveje granitskærver til fx indkørslen. Lægger man granitskærver, så får man den billigste kvadratmeterpris. Det absolut billigste er dog rent stabilgrus, jord eller sand men det er de færreste som er interesseret i det. Granitskærver bliver især brugt i indkørsel, i bede og rundt omkring huset. Det er dog svært at bruge skærver på en terrasse, så her bruger de fleste belægningssten.

Den mest populære type af granitskærver er størrelsen i 11-16 mm. Lyder det som noget for dig, så kan du købe sorte granitskærver her.

Den mest populære type belægning

Når det kommer til de forskellige typer af belægning hvad end det er granitskærver, fliser eller noget helt tredje, så er der en klar favorit hos danskerne. Den mest populære type belægning er herregårdssten, som er en flise, der måler 14x21x5/6 cm. Den kan også fås forholdsvist billigt, når byggemarkederne køre kampagnetilbud. De er set helt ned til 59 kr. pr. kvadratmeter.

Vedligehold af eksisterende belægning

Nogle typer belægning kræver mere vedligehold end andre, men alle former kræver en eller anden form for vedligehold. Fliser skal typisk rengøres for alger og flisepest, når de har lagt i en årrække. Granitskærver skal med jævne mellemrum rives fri for alverdens løv, og skal muligvis en sjælden gang i mellem efterfyldes med nye skærver. 

Vedligeholdelse af belægning er vigtigt i forhold til at give et godt førstehåndsindtryk af husets helhed. Planlægger du at sælge dit hus, er det også en rigtig god ide at give husets omliggende belægning en overhaling, da det kan reducere liggetiden på huset, samt øge vurderingen af huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *